P.A.I. väljaandmine

Paide Kogukonnakeskuses 1. mail 2010 toimunud TeemeÄra talgud lõppesid talguliste tänamisega neile vabatahtliku töö eest Paide kogukondliku “raha” väljaandmisega.

Kogukondlik maksevahend on oma sisult kinke- või sooduskaart või voucher, mille väljaandmise ettevalmistamisega on tegeletud umbes kaks kuud. Päev enne talguid allkirjastasid seitse järvamaalast seltsingulepingu, millega moodustati kogukondliku maksevahendi arendamise ühisus P.A.I.de Pank. Maksevahendi nimeks on P.A.I., mis viitab mitmele asjale: seosele Paide linnaga, tänule aga ka sellistele tähendustele nagu Paide Arengu Instrument või Paide Arengu Investeering.

Üks P.A.I. võrdub ühe vabatahtliku töötunniga. P.A.I. tähed on 1, 5 ja 10-ses vääringus ning on trükitud Kuma trükikojas taaskasutuses paberile. P.A.I. kujundas Heli Aade.

P.A.I. sid saab kasutada neid nii üksteisele osutatud teenuste (nagu transpordiabi või heakorratööd) või kaupade (nagu õunad oma aiast) eest tänu avaldamiseks aga ka teatud kauplejate juures nö hinnaalanduse saamiseks. Esimesteks sellisteks kauplejaks on Ühendus Weissenstein ja Paide SRIK, kellelt saab P.A.I.de eest osta nii vanalinna meeneid ja tooteid, koolitustel osalemist kui ka näiteks taaskasutuses ehitusmaterjali.

P.A.I.des kauplejate nimekirjaga ja kaupadega saab tutvuda nii sellel veebilehel, kui kogukonnakeskuses (Tallinna 11, Paide).

Alates 1. maist väljastab P.A.I.de Pank P.A.I.sid kogukonna heaks tehtud tööde eest.

P.A.I. väljaandamise ja kasutamisega seonduv on täpsemalt kirjas P.A.I.de Prospektis, mida saab .pdf failina lugeda klikates siin:

vt ka Järva Teataja: “Paides võeti kasutusele oma raha”

 

Kirjutatud: 1. mai 2010
Teemas: Üldine
Tagid:
Kommentaarid: Pole kommentaare.