Paide linnas ringleb oma raha

17. juuni 2010 Järva Teataja

Eile Paide kogukonnakeskuses olnud teabepäeval «Raha, paralleelraha ja P.A.I» tutvustas ühenduse Weissenstein juhatuse esimees ja ühisuse P.A.I-de Pank liige Rainer Eidemiller Paide kogukondliku maksevahendi P.A.I käekäiku..

foto: Paide kogukondlikku maksevahendit tutvustaval teabepäeval oli kohal 14 inimest. Huvilised arutlesid P.A.I laiendamise üle ka mujale Järvamaale ning tundsid huvi elektroonilise P.A.I väljaarendamise vastu. foto: Andrus Eesmaa

Eidemiller ütles, et 1. mai talgutest alates on vabatahtliku töö tegijatele välja jagatud 66 P.A.I-d, kokku on neid trükitud 800. «P.A.I-d on toimima hakanud, sest need on ringlusesse läinud,» sõnas ta.

Eidemilleri meelest on Paide liiga väike kogukond, seepärast on kavas laiendada P.A.I-d üle Järvamaa. «Kasutajaid peaks siduma mõtteviis, mitte piirkond,» põhjendas ta.

P.A.I on kinke- või sooduskaart, mida jagatakse ühiskondliku töö eest. Üks P.A.I võrdub ühe vabatahtliku töötunniga, rahas on see umbes 50 krooni. Praegu P.A.I-sid kroonideks vahetada ei saa.

P.A.I-sid võib kasutada nii üksteisele osutatud teenuste või toodete eest tänamiseks kui ka mõne kaupleja juures soodustuse saamiseks.

Järva Teataja

Kirjutatud: 17. juuni 2010
Teemas: Üldine
Tagid:
Kommentaarid: Pole kommentaare.